Ennakkoon ottelusta odotettiin jälleen tiukkaa vääntöä, sillä EV Akatemia on ollut Jymylle hankala vastustaja vuosien saatossa. Tällä kertaa Jymy otti kuskin paikan heti ottelun alusta saakka ja vei helsinkiläisiä välillä kuin kuoriämpäriä. Positiivista ottelussa oli Jymyn kannalta myös Jose Kivipellon tehokas paluu pelikentille, miinuspuolella taas oli Niko Perälän loukkaantuminen.

Nurmon Jymy – EräViikingit Akatemia 13-5 (1-1, 6-2, 6-2)
– Ottelun tilastot
– Otteluisäntä: Ideal-keittiöt Seinäjoki

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Käy osallistumassa Reilun Ringin Facebook sivulla kisaan, ja voita lahjakortit valitsemiisi Rengastien yrityksiin!

Jymy ottaa isännän otteet heti ottelun alusta saakka ja vie paineen EV Akatemian päätyyn. Vierailijat kuitenkin puolustavat tiiviisti ja peittävät vetoja vedon jälkeen. Vieraat pääsevät kuitenkin välillä harppuuna hyökkäyksillä Jymyn puolustusalueelle ja tekevätkin yllättäen ottelun avausmaalin Juho Niinikosken onnistuessa vapaalyönnistä. Ottelu jatkuu kuitenkin Jymyn hallinnalla ja viimein ajassa 10:53 kentille palannut Jose Kivipelto tasoittaa pelin Hannu Palomäen pitkästä syötöstä. Enempää maaleja ei avauserässä nähdä, vaikka Akatemia pääsee yrittämään myös ylivoimalla johtomaalia.

Toinen erän alkuun myös Jymy pääsee koittamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Toisen erän maalikarkelot aloittaa Kivipelto ajassa 24:30. Jonatan Tynkkynen ja Oskari Kauppila lisäävät Jymyn johdon nopeasti jo kolmeen maaliin ja ajassa 28:57 Jymyyn palannut Eetu Sariola pistää pallon ylivoimalla takayläseen vieden Jymyn jo 5-1 johtoon. EV Akatemian jalka alkaa pikku hiljaa painamaan Jymyn pyörityksessä, mutta vastaiskuista vierailijat pääsevät iskemään erässä vielä kahdesti. Miikka Pollari ja Kivipelto kuittaavat kuitenkin nämä maalit heti seuraavissa vaihdoissa. Erän lopulla vierailijoiden kapteenin Joona Salmen maila osuu vahingossa Niko Metsänrannan kasvoihin, mutta ilkeännäköisestä tilanteesta huolimatta Metsänranta pystyy jatkamaan peliä. Salmelle tilanteesta viiden minuutin rangaistus.

Kolmannen erän alkuun Jymy onnistuu kertaalleen viiden minuutin ylivoiman aikana Erik Härkösen toimesta. Jymy jatkaa väsyneen vierasjoukkueen pyörittämistä ja iskee välillä palloa verkon perille Miikka Honkaniemen, Palomäen sekä Tynkkysen onnistuessa. Ajassa 50:03 vieraiden Oliver Bäcksbacka ajaa väkevästi maalille ja Jymyn puolustus joutuu rikkomaan selkeästi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Pallo käy tilanteessa tolpasta tolppaan ja tuomari on tilanteessa hyvin sijottuneena. Kaikkien odotellessa rangaistuslaukausta, ottelun tuomaristo päättääkin tuomita maalin EV Akatemialle. Tämä ei ainakaan helpottanut sitä, että ottelussa oli alkanut jo aiemmin hieman tunteet kuumentumaan ja Jymyn valmentaja Jarmo Eteläaho ottaakin pian tämän jälkeen järkevästi aikalisän rauhoittaakseen tilannetta. Ottelun loppulukemiksi 13-5 viimeistelevät vielä maalitykit Härkönen (2+1) & Kivipelto (4+1).

Jymyn maalissa loistavasti pelannut Roope Mutka torjui ottelussa 18 kertaa.

Joona Kukko oli jälleen pelipäällä. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläahon tunnelmat olivat pelin jälkeen kaksijakoiset.
Tauon jälkeiset pelit ovat perinteisesti hankalia. Valmistauduttiin siksi huolella tähän otteluun. Saimme onnistumisia laajalla rintamalla ja otettiin hieno voitto väkevällä pelillä. Ison tumman pilven päivälle heittää toki tuo Perälän Nikon loukkaantuminen.

Hyvän ottelun pelannut Jymyn hyökkääjä Joona Kukko haluaa joukkueen pelin parantuvan edelleen.

Loppujen lopuksi aika perustason suoritus riitti kolmeen pinnaan. Jo ekassa erässä oltiin vahvasti kuskin paikalla vaikka tauolle mentiin vielä tasalukemissa, pelin edetessä ote kääntyi enemmän ja enemmän meille. Parantaa halutaan edelleen, maaleja tehdään tarpeeksi mutta omiin menevien keskiarvoa pitäisi vähän pienentää.