Nurmohallissa nähtiin tasainen vääntö, joka antoi yleisölle jännitystä varsinaisen peliajan loppuun saakka.

Nurmon Jymy – NST Lappeenranta 5-6 rl. (1-1, 2-2, 2-2)

Avauserän alussa NST tuli heti terävästi ja iski johtomaalin vajaan minuutin pelin jälkeen Saku Kuittisen toimesta. 100. divariotteluaan pelannut Eetu Sariola on juhlanpelin kunniaksi pelipäällä ja iskee illan ensimmäisensä ja ottelun tasoihin ajassa 6:55. Enempää maaleja ei avauserässä nähdä, mistä pitää huolen jokkueiden tiiviin puolustuspelin lisäksi molempien joukkueiden maalivahdit. Salibandyliigasta kokemusta omaavat Jymyn Julius Kivimäki sekä NST:n Jarkko Monthan pelasivat molemmat huikean pelin.

Eetu Sariola sai 100 divariottelua täyteen. Kuva: Kimmo Hautala.

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä on paluun kentille tehneen Arttu Hautabackan kahden minuutin rangaistus, jonka Jymyn alivoima kuitenkin kestää Kivimäen johdolla. Maalilaulua soitellaan ensimmäistä kertaa erässä Jussi Lassilan pistettyä verkot tötterölle ajassa 29:40. NST tasoittaa pari minuuttia myöhemmin, mutta ajassa 34:02 Vesa Salonen vie Jymyn hienon hyökkäyksen jälkeen jälleen johtoon. Loppuerä onkin hyvin pitkälti NST:n painostusta ja vierailijat onnistuvatkin tasoittamaan pelin kokeneen Arto Vainikaisen toimesta.

Kolmannen erän alkupuolella Jymy pääsee jälleen johtoasemaan joukkueen kapteenin Olli-Jussi Sariolan onnistuttua ohittamaan Jarkko Monthanin NST:n maalinsuulla. Ottelu jatkuu tasaisesti, kunnes NST iskee minuutin sisään kahdesti Otto Valavuon ja Juuso Kekin maaleilla ja siirtyy ajassa 53:27 4-5 johtoon. Jymy hakee tiukasti tasoitusta, mutta NST kestää. Kotijoukkue ottaa aikalisän ajassa 57:09, jonka aikana punotut juonet tuntuvat kuitenkin haihtuvan ilmaan Jymyn saadessa 2 minuutin rangaistuksen ajassa 58:07. Salibandyssä kaikki on kuitenkin onneksi mahdollista. Jymyn pelatessa alivoimalla ilman maalivahtia juhlaotteluaan pelannut Eetu Sariola räjäyttää lämärillään Nurmohallin yleisön huutoon tasoittaen ottelun ajassa 59:23.

Jatkoajalla ei maaleja nähdä, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauksilla. Jymyn maaliin rankkuihin asteli Juuso Pellinen, joka torjui hienosti kolme rangaistuslaukausta. Kun jymyläisistä ei kuitenkaan maalinteossa onnistu kuin Visa Noponen, vie NST kaksi pistettä Lappeenrantaan Ville Alkin tehdessä voittomaalin.

Jymyn parhaita pelissä olivat tehoilla 2+1 ottelussa operoinut Eetu Sariola sekä peräti 33 torjuntaa ottelussa tehnyt maalivahti Julius Kivimäki.

Nurmon Jymy – NST ottelun tilastot

Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho mielestä puolustuspelaaminen oli nyt parempaa.
Saatiin puolustuspeliä tiiviimmäksi. Myös Jullu (Kivimäki) pelasi erinomaisen veskapelin. Hyökkäyspelaaminen jäi vähän vaisuksi. Joukkueen potentiaalista kertoo sekin että noustaan alivoimalla tasoihin viimeisellä minuutilla.

Tehokkaasti NST pelissä esiintynyt puolustaja Eetu Sariola näki pelissä paljon hyvää.
Tiukka vääntö oli niin kuin numeroista näkyy. Nyt saatiin puolustuspeliin oikeanlaista nöyryyttä ja hyökkäyspäässä saatiin välillä tosi hyviä pitkiä hyökkäyksiä. Napsun paremmalla viimeistelyllä olis jäänyt 3 pistettä Nurmoon mutta vastustajan maalivahti pelasi hyvän pelin ja myös Kivimäki meidän maalissa pelasi loistavan pelin, joka takas meille pisteen tästä ottelusta.