Olli-Jussi Sariola toimii Jymyn kapteenina kaudella 2018-19.

Vihdoin ja viimein päästään jälleen taistelemaan sarjapisteistä, kun salibandyn D1vari pyörähtää Jymyn osalta käyntiin vierasotteluilla Helsingissä ja Loviisassa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläahon mukaan joukkue on valmiina kauteen.
Harjoituspelit menivät nousujohteisesti ja saimme viimeisessä O2-Jyväskylää vastaan pelatussa pelissä pallollisen tekemisenkin paremmaksi. Kyllä me olemme valmiita sarja-avaukseen.”

Jymyn kapteeni Olli-Jussi Sariola on tyytyväinen joukkueen kehitykseen harjoituskaudella.
Harjoitusottelut sujuivat aika kaksijakoisesti. Elokuun puolivälissä, isoveli SPV latoi taululle aika rumat lukemat. Tuossa ottelussa meillä ei ollut kuitenkaan käytettävissä kuin pari kentällistä omia pelaajia. Tuosta ottelusta emme lähteneetkään tekemään sen suurempia johtopäätöksiä. Tämän kauden paikallisvastustaja O2-Jyväskylä pystyttiin voittamaan molemmissa otteluissa hyvällä pelillä. Karhuja vastaan taas sorruttiin omiin virheisiin, mutta pidettiin liigajoukkuetta kuitenkin tiukilla, aina viimeselle kympille saakka. Yhteenvetona voidaan todeta, että sekä meidän hyökkäys, että pallollinen pelaaminen on mennyt valovuoden eteenpäin viime kaudesta.”

Sarja alkaa Jymyn osalta lauantaina legendaarisella Mosahallilla, kun vastaan asettuu EV Akatemia. EV Akatemia on jälleen jalkeilla nuorella joukkueella ja viime kauden perusteella rosteri elää todella paljon kauden aikana. Tämä aiheuttaa varmasti monesti päänvaivaa EV Akatemian päävalmentajalle Tomi Rastaalle.

Eteläaho puolestaan haluaa joukkueensa keskittyvän ainoastaan omaan peliinsä.
Viikonlopun avausvastustaja EV Akatemia on arvoitus. Joukkue on nuorentunut todella paljon, mutta yhtään ei saa tietenkään vastustajaa aliarvioida. Ja mehän keskitymme vain ja ainoastaan omaan tekemiseen.”

Kapteeni Sariola ei aliarvioi lauantain vastustajaa.
EV Akatemia on ollut meille vuosien varrella hankala vastustaja. Vastustajasta on todella vähän tietoa, minkälainen porukka sieltä vastaan tulee mutta odotettavissa on taitavia sekä nopeita, nuoria tulevaisuuden liigapelaajia.

Sunnuntaina kohdataan kokemus. Loviisa Tor on jälleen sarjan ehdotonta eliittiä. Viime kaudella Tor pelasi Suomen Cupin finaalissa ja karsi Salibandyliigaan. Jonkin verran ovet ovat käyneet Loviisassa molempiin suuntiin, mutta erittäin laadukkaan ja kokeneen joukkueen Iiro Parviainen saa valmennettavakseen.

Jarmo Eteläaho tietää, että Jymyn täytyy onnistua hyvin Loviisassa.
Sunnuntaina kohdataan sarjan toinen suursuosikki, Loviisa Tor. Tor on aina paha vastus varsinkin oman kotiyleisönsä edessä. Meidän täytyy onnistua todella hyvin jos halutaan pisteitä Loviisasta kotiin viemisiksi.”

Sariola uskoo huippuotteluun Loviisassa.
Loviisasta ei ole haettu vielä koskaan pisteitä. Mukava paikka pelata siinä mielessä, että Loviisassa on aina ollut hyvä tunnelma pelata. Joukkue siellä on muuttunut aika paljon viime kaudesta. Siellä on tehty kovia hankintoja uransa lopettaneiden konkareiden tilalle. Odotettavissa on ennakkoon sarjan kärkitaisto, ja uskonkin että tunnetta ja vääntöä ei tuosta ottelusta puutu.”

EV Akatemia – Nurmon Jymy
15.9.2018 klo 17:00, Mosahalli
EräViikingit Akatemian kotisivut

Loviisa Tor – Nurmon Jymy
16.9.2018 klo 17:00, Loviisan liikuntahalli
Loviisa Torin kotisivut